Forum Aniołkowe forum, Strona Główna Aniołkowe forum,
czyli pogaduchy na różne tematy ;-)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jedzonko :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Aniołkowe forum, Strona Główna -> Duży Worek
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gunia1990




Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań

PostWysłany: Śro 19:23, 12 Kwi 2006    Temat postu:

hehe gosiaa...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
...gosia...




Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 806
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: ezoteryczny Poznań :P

PostWysłany: Śro 19:25, 12 Kwi 2006    Temat postu:

no co....Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ELBI




Dołączył: 04 Paź 2005
Posty: 527
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: tam gdzie 'miastem rządzi mafia' :)

PostWysłany: Pią 20:04, 05 Maj 2006    Temat postu:

proszę ratujcie!
chlapnęłam mojej Myszy, że uszykuję kolacje przy świecach. A on to wziął barrrrdzo serio. Wszystko byłoby ok, gdyby elbi wiedziała co ma przygotowac... nie mam zielonego pojęcia. Najgorsze jest to, że on nie ma jakiejs ulubionej potrawy.
Jakieś sugestie, co by się nadawało?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Secretum




Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 70
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z nieba:)

PostWysłany: Sob 10:07, 06 Maj 2006    Temat postu:

Ja tam uważam, że zawsze i wszedzie pasuje spagetti Smile raz, że łatwe w przygotowaniu (bo jak taki lewus w kuchni, jak ja i je dał rade zrobić, to na prawdę) dwa, że zazwyczaj smakuje wszystkim.

Długi makaron, mieso mielone i sos boloński(taki ze słoika w sklepie kazdym dostaniesz) na patelnie, potem na makoron sos i starty ser Smile i danie gotowe Smile

choć ja bym nie miała, nic przeciwko, żeby na kolacji przy świecach ktoś mi przygotował nalesniki Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mycha




Dołączył: 15 Wrz 2005
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: lubuskie

PostWysłany: Pią 16:56, 02 Cze 2006    Temat postu:

Secretum napisał:
Ja tam uważam, że zawsze i wszedzie pasuje spagetti Smile raz, że łatwe w przygotowaniu (bo jak taki lewus w kuchni, jak ja i je dał rade zrobić, to na prawdę) dwa, że zazwyczaj smakuje wszystkim.

Racja. Według mnie to najlepsze danie na taką okazję, szczegółnie, jeśli ma się długi makaron i je sie z jednego tależa. Taki filmowy, banalny trick, ale mimo wszystko zabawny i miły.

Poza tym, ja mogłabym z takiej okazji zjeść coś z kuchni chińskiej - ot, mrożone ważywka ze sklepu, trochę piersi z kurczaka, pokrojonych w kosteczkę i ryż... albo coś bardziej wyszukanego. Ale ja gotować nie potrafię, więc nigdy się na wyszukane potrawy nie porywałam i, jak mniemam, długo jeszcze nie będę. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zabek
Moderator



Dołączył: 14 Sie 2005
Posty: 164
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 11:43, 03 Cze 2006    Temat postu:

Włoska kuchnia na takie okazje jest najlepsza. Sugeruje lasagne lub pizze, może też być spagetti (najprościej i najszybciej) - nie zapomnijcie o czerwonym półwytrawnym winie veeery happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aniolek
Administrator



Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 747
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z nieba
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 7:51, 03 Paź 2006    Temat postu:

Ostatnio totalnie (ale to totalnie) odleciałam na punkcie Tortilli z Mc Donalds'a Twisted Evil Jest przepyśniutka, więc jeśli jeszcze nie spróbowaliście - gorąco polecam Wink Trochę tam kosztuje, ale wg. mnie - warto

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
...gosia...




Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 806
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: ezoteryczny Poznań :P

PostWysłany: Wto 14:38, 03 Paź 2006    Temat postu:

Hehe trzeba bedzie spróbować bo jeszcze nie miałam okazji Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ELBI




Dołączył: 04 Paź 2005
Posty: 527
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: tam gdzie 'miastem rządzi mafia' :)

PostWysłany: Czw 13:01, 05 Paź 2006    Temat postu:

chyba jakoś nie ejstem przekonana do jedzenia z Maca, jeśli już tam coś spożywać to wyłącznie kawę Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aniolek
Administrator



Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 747
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z nieba
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:57, 04 Sty 2007    Temat postu:

Mmmm... mam smak na kuchnię meksykańską Twisted Evil

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ELBI




Dołączył: 04 Paź 2005
Posty: 527
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: tam gdzie 'miastem rządzi mafia' :)

PostWysłany: Pon 16:19, 28 Maj 2007    Temat postu:

ostatnio robiłam z przyjaciółką obiad z niczego. Znalazłyśmy makaron, szpinak, śmietanę i żółty ser. Wyszło zjadliwe ale trochę mdłe. Co zrbić żeby dania ze szpinakiem nabrały wyrazistego smaku?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aniolek
Administrator



Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 747
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z nieba
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 18:59, 28 Maj 2007    Temat postu:

ELBI napisał:
...Co zrbić żeby dania ze szpinakiem nabrały wyrazistego smaku?


Należy dodać do szpinaku czosnek. Sądzę, że ten "mdły" smak spowodowało połączenie żółtego sera ze szpinakiem. Jeśli chodzi o sery pasujące do szpinaku - polecam ser typu gorgonzola (może podobny do niego, bo ten jest diabelnie drogi).

Ja lubię szpinak zasmażany. Podaję go później do kartofli (ziemniaków) i jajka sadzonego Wink

Oto mój przepis na szpinak zasmażany:

składniki:
- 1 op szpinaku mrożonego 0,5 kg (np. NORD'S lub Hortex) lub 1 kg świeżego
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka mąki (do zrobienia zasmażki)
- 100 ml kwaśnej śmietany 12%
- 1/2 ząbka czosnku (lub cały)
- szczypta soli
przygotowanie:
Szpinak rozmrozić w rondlu na 1 łyżeczce masła. Po rozmrożeniu zagotować, dodać roztarty czosnek z solą. Osobno zrobić białą zasmażkę*, dolać śmietanę, posolić do smaku. Powstały sos wlać do rondla ze szpinakiem, zagotować.
Smacznego

Uwaga!
Jeśli śmietana jest słodka, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.

*biała zasmażka, czyli: rozpuścić w małym rondelku łyżeczkę masła, dodać do niej łyżeczkę mąki pszennej i mieszać aż do połączenia (nie rumienić).


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ELBI




Dołączył: 04 Paź 2005
Posty: 527
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: tam gdzie 'miastem rządzi mafia' :)

PostWysłany: Pon 21:48, 28 Maj 2007    Temat postu:

brzmi apetycznie, spróbuję Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Aniołkowe forum, Strona Główna -> Duży Worek Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strona 7 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin